Taulell d'anuncis

La mostra Stroika en imatges d'Àlex Belza s'exposarà als equipaments juvenils de Manresa

 04/02/2019

Es tracta d’un recull de fotografies sobre concerts i actuacions de música en directe que han passat per la sala Stroika, i que es podrà veure a L’Espai Jove Joan Amades (del 5 al 28 de febrer) i al Casal de Joves la Kampana (del 4 al 29 de març).

[+] Llegir més

TARIMA EX NOVO

13/12/2018

El concurs de creació musical ràpida i espontània Tarima ex Novo busca 40 joves per participar en la 1a edició

 

Els 40 joves músics es repartiran, de forma aleatòria, en 10 equips de 4 membres. Aquests equips, que tindran un nom d’un carrer del Centre Històric decidit per l’organització, hauran de crear tres peces musicals originals que, posteriorment, el dia 30 de març, tocaran al Mercat de Puigmercadal.

[+] Llegir més

L’Oficina Jove del Bages organitza tres tallers d’educació i treball gratuïts per a joves de 14 a 25 durant el mes d’Abril

28/03/2018

Els tallers proposats són: “Taller de currículum vitae”, el dimecres 4 d’abril; “Què són les competències i quines són les meves”, el dijous 5 d’abril; i “Com? on? i quan? ens posem a estudiar?”, el dijous 19 d’abril.

[+] Llegir més

L’Oficina Jove del Bages obre un nou servei d’assessorament en mobilitat internacional

01/03/2018

A partir del 5 de març,  els joves de la comarca del Bages tindran aquest nou servei per rebre informació sobre les diferents opcions que tenen al seu abast per fer una estada en un altre país. 

[+] Llegir més

Beca Art que suma

 03/12/2015

L’Ajuntament de Manresa convoca la Beca Art K’suma, amb l’objectiu de promoure i estimular la creació artística intergeneracional en qualsevol disciplina artística.

 

 

El passat dia 30 de Novembre, dins del programa d’actes de la Festivitat de Sant Andreu, es va presentar l’actuació Pintem Sant Andreu, realitzat dins del marc de la Beca Art k’suma d’aquest any, davant la presència d’un centenar d’espectadors.

 Art k’suma és una iniciativa de la Regidoria de Gent gran de l’Ajuntament de Manresa que té per objectiu promoure l’intercanvi creatiu entre persones d’edats diferents des de qualsevol disciplina artística. Va néixer amb la voluntat de promoure el treball compartit entre artistes de generacions diferents i, si és el cas, disciplines diferents.

 Es proposa que artistes de menys de 35 anys treballin amb d’altres de més de 65 anys, en una interpretació conjunta de la realitat de la ciutat i que comparteixin l’experiència de gestionar i compartir un projecte artístic comú.

 L’acció d’aquest any, va consistir en la projecció d’un vídeo mapping interactiu sobre la façana de l’Hospital de Sant Andreu, en la què els residents van projectar llums de colors sobre la façana de l’equipament assistencial. El projecte va anar a càrrec del Col·lectiu BCNProgLab, format per Alexandre Dupuis-Belin, Gerard Domínguez Pujol, Marc Rodríguez Miró. Es tracta d’un col·lectiu d’artistes que ha estat treballant durant les darreres setmanes amb un grup de nou usuaris del centre, amb la finalitat de preparar aquesta acció.

 Aquest any, s’ha celebrat la quarta edició del projecte Art k’suma que va començar l’any 2013. El primer any, va consistir en una actuació conjunta entre la Coral de l’Espai Social de Manresa i del grup Purple Pumpkins, a la Sala El Sielu de Manresa. En aquella edició, el projecte va ser seleccionat per la Generalitat de Catalunya com un dels millors projectes realitzats en motiu de l’Any Europeu de l’Envelliment actiu i de la Solidaritat entre generacions. El segon, es va realitzar la pintura mural Tenet sobre una paret de 180 m2 situada a l’Avinguda de les Bases de Manresa, amb la participació de l’equip artístic format per Berta Oliveres, Clara Oliveres i Rosa Rebordosa, amb la col·laboració d’un grup de persones grans que van participar en la coloració del mural. I, l’any passat, es va realitzar el curtmetratge Simfonia urbana, a càrrec d’Ariadna Torres Giménez i Joan Villaplana Xarpell, que combina dos llenguatges, el del vídeo i el de la fotografia fixa, mitjançant un retrat creatiu de Manresa, sorgit del diàleg intergeneracional entre dues mirades diferents.