Taulell d'anuncis

La regidoria de Joventut presenta la programació d’activitats per aquesta tardor

(16/9/2019)

L’Espai Jove Joan Amades i el Casal de Joves la Kampana han programat diversos tallers de temàtiques diferents per a les persones joves de la ciutat. Les inscripcions s’obren aquest dimecres a través del web www.manresajove.cat

[+] Llegir més

Manresa presenta la nova edició d’un Estiu Jove farcit d’activitats per als mesos de juny i juliol

03/06/2019

Òrbita jove, el torneig de vòlei platja a la plaça Major,  les piscines nocturnes, una nova edició de l’Stalow Fest,  la Manresa Express, una nova edició del festival de música electrònica Manrusionica i un munt d’activitats diverses són les propostes adreçades als joves aquest estiu.

[+] Llegir més

La mostra Stroika en imatges d'Àlex Belza s'exposarà als equipaments juvenils de Manresa

 04/02/2019

Es tracta d’un recull de fotografies sobre concerts i actuacions de música en directe que han passat per la sala Stroika, i que es podrà veure a L’Espai Jove Joan Amades (del 5 al 28 de febrer) i al Casal de Joves la Kampana (del 4 al 29 de març).

[+] Llegir més

TARIMA EX NOVO

13/12/2018

El concurs de creació musical ràpida i espontània Tarima ex Novo busca 40 joves per participar en la 1a edició

 

Els 40 joves músics es repartiran, de forma aleatòria, en 10 equips de 4 membres. Aquests equips, que tindran un nom d’un carrer del Centre Històric decidit per l’organització, hauran de crear tres peces musicals originals que, posteriorment, el dia 30 de març, tocaran al Mercat de Puigmercadal.

[+] Llegir més

Diferents institucions del Bages promouran la inserció laboral dels joves en el marc de la Garantia Juvenil

30/12/2015

 El passat divendres 11 de desembre es van reunir a l’Oficina Jove del Bages els diferents referents dels Programes de Garantia Juvenil que es duran a terme al Bages durant el 2016.

 

 

La iniciativa Garantia Juvenil pretén reduir l’atur juvenil i millorar l’ocupabilitat dels joves. És per això que els nous programes s’adrecen prioritàriament a fomentar el retorn dels joves al sistema educatiu i/o promoure la seva inserció laboral. Són objectius compartits per diferents institucions de la comarca que s’han acollit a la convocatòria de la Generalitat per impulsar diferents projectes en aquesta mateixa direcció.

 

Entre ells es troben els programes següents:

- el Programa Joves per l’Ocupació que es duran a terme al Consell Comarcal del Bages i al CIO (Ajuntament de Manresa)

- el Programa PICE de la Cambra de Comerç, el qual inclou diverses formacions

- el Programa Integral que portaran a terme des de tres entitats, el CAE amb Fundació Esplai, AMPANS i la Fundació Mercè Fontanilles

- el Programa de Noves Oportunitats i el Programa d‘Experiències Professionals que impartirà AMPANS

- el Programa Singular en el qual participa el Campus Manresa en el marc de la UVIC-UCC

- el Programa de Fem Ocupació per Joves que realitza PIMEC-CC

- el Programa d’idiomes dins la Estrategia de Emprendimiento y Empleo Joven que realitza la Fundació EMI.

 

La majoria d’aquests programes són nous i s’iniciaran el gener del 2016.

En general els programes inclouen accions formatives, d’orientació formativa i laboral, d’acompanyament a la inserció, entre altres. Per participar-hi cal estar inscrit al sistema de Garantia Juvenil. Aquesta inscripció es pot fer a la Cambra de Comerç o bé a l’Oficina Jove del Bages (en cas de ser de Manresa). Els requisits són tenir entre 16 i 29 anys, estar empadronat en un municipi del Bages i no haver rebut accions educatives de més de 40h/mensuals els últims 3 mesos, ni accions formatives de més de 40h/mensuals l’últim mes, ni haver treballat els últims 30 dies. 

 

Per a més informació cal adreçar-se a:

 

·        Cambra de Comerç: C. Muralla del Carme 17-23, 2a planta (Edifici Can Jorba). Manresa. Tel. 93 872 42 22. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

·        Oficina Jove del Bages: C. St. Blai, 14. Manresa. Tel. 93 877 13 60. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

 Tot els programes els podeu trobar aquí: http://www.manresajove.cat/web/index.php/garantia-juvenil