Taulell d'anuncis

La regidoria de Joventut presenta la programació d’activitats per aquesta tardor

(16/9/2019)

L’Espai Jove Joan Amades i el Casal de Joves la Kampana han programat diversos tallers de temàtiques diferents per a les persones joves de la ciutat. Les inscripcions s’obren aquest dimecres a través del web www.manresajove.cat

[+] Llegir més

Manresa presenta la nova edició d’un Estiu Jove farcit d’activitats per als mesos de juny i juliol

03/06/2019

Òrbita jove, el torneig de vòlei platja a la plaça Major,  les piscines nocturnes, una nova edició de l’Stalow Fest,  la Manresa Express, una nova edició del festival de música electrònica Manrusionica i un munt d’activitats diverses són les propostes adreçades als joves aquest estiu.

[+] Llegir més

La mostra Stroika en imatges d'Àlex Belza s'exposarà als equipaments juvenils de Manresa

 04/02/2019

Es tracta d’un recull de fotografies sobre concerts i actuacions de música en directe que han passat per la sala Stroika, i que es podrà veure a L’Espai Jove Joan Amades (del 5 al 28 de febrer) i al Casal de Joves la Kampana (del 4 al 29 de març).

[+] Llegir més

TARIMA EX NOVO

13/12/2018

El concurs de creació musical ràpida i espontània Tarima ex Novo busca 40 joves per participar en la 1a edició

 

Els 40 joves músics es repartiran, de forma aleatòria, en 10 equips de 4 membres. Aquests equips, que tindran un nom d’un carrer del Centre Històric decidit per l’organització, hauran de crear tres peces musicals originals que, posteriorment, el dia 30 de març, tocaran al Mercat de Puigmercadal.

[+] Llegir més

L’Oficina Jove del Bages obre un nou servei d’assessorament en mobilitat internacional

01/03/2018

A partir del 5 de març,  els joves de la comarca del Bages tindran aquest nou servei per rebre informació sobre les diferents opcions que tenen al seu abast per fer una estada en un altre país. 

 

L’Oficina Jove del Bages, impulsada pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i gestionada per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages, inicia una nova assessoria de mobilitat internacional amb l’objectiu d’ informar, orientar i assessorar sobre les diferents opcions que les persones joves tenen el seu abast per fer una estada en un altre país. 

Els detalls d’aquest nou servei han estat presentats avui al migdia per la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; i el conseller de l'Àrea d´Educació, Cultura, Joventut i Esports del Consell Comarcal del Bages Eloi Hernàndez.

Anna Crespo ha manifestat la “satisfacció d’anunciar aquest nou servei que complementa l’àmplia oferta que en aquests moments s’ofereix a l’Espai Jove Joan Amades, com el servei de treball Garantia Juvenil, l’assessoria de drogues i addiccions a les pantalles, l’assessoria en educació, habitatge, oci i lleure”.  Per a la regidora, aquest servei s’emmarca també en les línies de treball del Pla Local de Joventut adreçat a oferir una resposta eficient a les necessitats de la població jove de la ciutat.

Al seu torn, Eloi Hernández ha subratllat el fet que “el nou servei pretén donar un impuls i afavorir els projectes de voluntariat a l’estranger, una iniciativa que no només respon a voluntat tècnica i política, sinó que també a una demanda creixent entre els  diferents joves de Manresa i comarca”. 

El conseller ha afegit que el servei arrenca aquest proper dilluns, 5 de març, i ja té totes les hores assignades amb cita prèvia “el que significa l’interès que hi desperta entre els joves, professionals i famílies”. Amb la voluntat de donar a conèixer aquest nou servei, Hernández ha explicat que, a banda de les xerrades presencials programades a l’Oficina Jove del Bages, també hi ha una programació en marxa per explicar-lo als centres de secundària de la comarca.

Trajectòria del Consell Comarcal en el marc del programa Erasmus +

Seguint una estratègia coordinada per al creixement i l'ocupació dels i les joves, el Consell Comarcal del Bages participa des de l'any 2000 en iniciatives de voluntariat en l'àmbit europeu, facilitant així els intercanvis juvenils, la mobilitat de treballadors de joventut i cooperant en la iniciativa 'Projectes de Voluntariat', anomenada anteriorment Servei Voluntari Europeu. En el marc d'aquest darrer projecte, inclòs en el programa Erasmus +, el Consell Comarcal actua com a entitat coordinadora, d'acollida i d'enviament, impulsant així les perspectives laborals i el desenvolupament personal del col·lectiu juvenil. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Entitat Víbria

La Víbria Intercultural és una associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. L’entitat es va crear amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat  (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu. Vibria, ja desenvolupa assessories a l’Oficina Jove de l’Anoia i a Terrassa, i a partir del març s’obrirà a la ciutat de Manresa.

Horaris de l’assessoria

L’assessoria va adreçada  a les persones joves que vulguin fer una estada a l’estranger, així com també a famílies i professionals que vulguin rebre informació i assessorament.

L’assessoria es desenvoluparà 3 hores setmanals, concretament cada dilluns de 16 a 19 de la tarda a l’Oficina Jove del Bages, amb cita prèvia. També s’ofereix assessorament on-line, a través de web-camp pels municipis que ho sol·licitin al seu punt d’informació juvenil o bé que es posin en contacte directament a l’Oficina Jove del Bages: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , o bé el telèfon: 938771360.

Xerrades sobre mobilitat

Des de l’Oficina Jove del Bages, està previst desenvolupar dues xerrades informatives en el marc de l’assessoria de mobilitat internacional, aquestes són:

Camps de treball a Catalunya i CCAA per a menors d’edat, a càrrec d’Albert López (Direcció General de Joventut).

Data: dijous 15 de març a les 18 de la tarda

Lloc: Espai Jove Joan Amades- Oficina Jove del Bages

Mobilitat internacional, a càrrec de Víbria intercultural

Data: dimecres 18 abril a les 18 de la tarda

Lloc: Espai Jove Joan Amades- Oficina Jove del Bages.