03/12/2018
La mostra, que treballa temes d’afectivitat i sexualitat, ha rebut la visita d’un total de 10 grups d’alumnes de 4rt d’ESO que han pogut expressar els seus dubtes el quals han estat resolts i canalitzats a través de l’entitat Actua Vallès, encarregada de realitzar les dinamitzacions.
Ahir, dilluns 3 de desembre, va ser l’últim dia de l’exposició Sex o no Sex2, cedida per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, que s’ha pogut veure durant 15 dies a l’Oficina Jove del Bages. Durant aquest període la mostra ha rebut la visita de més de 200 persones.
Es va oferir a grups d’institut, concretament a alumnes de 4rt d’ESO, la possibilitat de visitar l’exposició Sex o no Sex2 amb dinamització inclosa. Un total de 10 grups van fer la sol·licitud i això s’ha traduït en més de 200 joves que han pogut explicar els seus dubtes sobre sexualitat i afectivitat i que han estat resolts i canalitzats a través de l’entitat Actua Vallès, encarregada de realitzar les dinamitzacions.
Amb aquesta activitat s’ha volgut promoure un espai de confiança on les persones joves poguessin conversar entre iguals acompanyades d’una persona experta per resoldre dubtes, fomentar la presa de decisions de forma lliure i a la vegada responsable en l’àmbit de la sexualitat.
A més, s’ha tractat de potenciar la consciència crítica dels adolescents davant les conductes sexuals de risc, fomentar hàbits saludables i desenvolupar habilitats per adoptar comportaments adequats basats en el respecte. També s’ha facilitat informació i s’ha sensibilitzat sobre els riscos i les conseqüències de les infeccions de transmissió sexual, inclòs el VIH/Sida i incrementar la percepció de vulnerabilitat associada a la pràctica de conductes sexuals de risc.
La mostra ha estat oberta a tot el públic en general, però concretament interpel·lava al públic jove a partir de 15 anys. Per la qual cosa es va aprofitar la trobada per informar sobre alguns recursos i serveis de la xarxa d’atenció afectiva i sexual per a joves: El SIAD, la tarda jove de l’Assir, el servei d’atenció integral LGTBI, l’Oficina Jove del Bages...i alguns recursos que poden trobar directament a les xarxes, com ara la Webserie sobre sexualitat OH MY GOIG i el xat online SEXE JOVE de la Generalitat de Catalunya.